Strona Główna Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji

Strona glowna  Szukaj  Uzytkownicy  Zarejestruj sie  Zaloguj sie 
 Ogłoszenie 

Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.

Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kiler 2014-07-10, 17:38
Autor Wiadomość
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-08-08, 12:11   

Chip pochodzi z niemieckiej aukcji ebey, od goscia ktory profesjonalnie zajmuje sie tuningiem -wystarzczy wysciubic nosa z polskiego neta i poszukac na zagranicznym.Zreszta ja sprawdzalem na swoim autku na hamownii i wszystko jest czarno na bialym.Kazdy ma prawo wstawic sobie do auta co chce - zyjemy w wolnym kraju,nikt nikogo do niczego nie zmusza...tyle w tym temacie
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2014-08-08, 21:05   

Kazdy silnik jest w innym stopniu wyeksplatowany, chipa dobiera sie pod silnik.
Nie jestem zwolennikiem wkladania jednego chipa do 100 aut tylko dlatego ze maja takie same silniki.
Ja ebay.de i ogloszenia ze swiata ogladam caly czas. A wsad do tego ukladu widzialem na ruskiej stronie gdzie sa takie rzeczy do sciagniecia za darmo.

A teraz na powaznie:
Zgodnie z regulaminem dzialu ogloszen, ogloszenie powinno zawierac zdjecie sprzedawanego przedmiotu...
_________________


Status: ...
 
 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
  Wysłany: 2014-08-09, 10:10   

Każdy chyba najlepiej wie w jakim stanie jest jego silnik i czy ewentualnie jest sens tuningowania go , chyba że nie wie co ma pod maską :P
W takim razie zapraszam wszystkich na rosyjskie strony , skoro wsad jest za darmo i ze 100% pewnością można zaaplikować go swojemu silnikowi, no bo jak wiadomo cała dobroć płynie ze wschodu... :-D

chip.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 47,94 KB

 
 
Gutek 
Przyjaciel





Silnik: X25XE,Z32SE
Wiek: 35
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 55
Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-08-13, 23:49   

możesz mi wyjaśnić kilka nieścisłości?

po pierwsze
masz xe ---- sprzedajesz epromy do v6

po 2 --- z racji tego że sam stroiłem swoje auto i kilka innych
- czemu skoro były 2 pomiary robione wykresy nie są nałożone?
-czemu opisy na wykresach są nie zgodne. (Nm i Hp)
-czemu skoro już niby coś tam robiłeś - nie przesuwasz rev limiter ?
_________________
Było C20NE ---> Było 20SEH --> Było X20XEV ---> Było C20XE ---> Było X25XE --->Jest X25XE 218 Koni , 265Nm ---> Jest Z32SE
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group