Strona Główna Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji

Strona glowna  Szukaj  Uzytkownicy  Zarejestruj sie  Zaloguj sie 
 Ogłoszenie 

Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.

Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl



Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Praethorians 
Wymiatacz forum
prezes TCS




Wiek: 48
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 339
Skąd: OBERSCHLESIEN
Wysłany: 2009-04-01, 18:10   błąd 31 ???????

witam, po sprawdzeniu kompka wyskoczył błąd 31 - czujnik indukcyjny.
co do wymiany, co sprawdzić?
_________________

Tuning Club Siemianowice
www.tcs.siemce.pl
 
 
 
Seweryno 
Aktywny forumowicz
wariat;p




Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 295
Skąd: Znienacka :P
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2009-04-01, 22:17   

jak sprawdzałeś przy wyłączonym silniku to NIC.
 
 
 
Praethorians 
Wymiatacz forum
prezes TCS




Wiek: 48
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 339
Skąd: OBERSCHLESIEN
Wysłany: 2009-04-02, 15:59   

na odpalonym nie pokazuje ani jednego błędu a mimo to jest cos nie halo
_________________

Tuning Club Siemianowice
www.tcs.siemce.pl
 
 
 
Semena 
Wymiatacz forum





Pomogła: 1 raz
Wiek: 43
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 3794
Skąd: smoczygród
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-04-02, 20:42   

to jak nie pokazuje na odpalonym błędów to jest zdrowa jak rydz,a halo Ty jesteś
poprostu złomik się buntuje za to coś jej zrobił :język:
_________________
Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . .
 
 
 
Seweryno 
Aktywny forumowicz
wariat;p




Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 295
Skąd: Znienacka :P
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2009-04-02, 21:10   

Praethorians napisał/a:
na odpalonym nie pokazuje ani jednego błędu a mimo to jest cos nie halo


zaprawde powiadam Ci że jest OK!
 
 
 
darkstar 
Forumowicz




Wiek: 40
Dołączył: 10 Kwi 2008
Posty: 90
Skąd: czerwionka
Wysłany: 2009-04-02, 23:00   

Reset kompa i tyle. Jak nie wyskoczy to ok, jak znowu wyskoczy tzn ze cus nie tak.
_________________
gg 9870672
+48698676553
+4746363152
 
 
 
Praethorians 
Wymiatacz forum
prezes TCS




Wiek: 48
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 339
Skąd: OBERSCHLESIEN
Wysłany: 2009-04-03, 08:22   

ZRESETUJE ZARAZ I OBADAMY CO BEDZIE. OBJAWY JAK NARAZIE SĄ TAKIE:
Zapala odrazu jak jest zimny, po odpaleniu jakby ni dostawał równo iskry na wszystkie garce, po przełączeniu na gaz dalej bez zmian. na wolnych jakby nie palił na wszystkie. W czasie jazdy potrzebuje sie rozkulać, nie może przekroczyć 3 tyś obr. Świece po wykręceniu były czarne, po wymianie świec i kabli wn nadal bez zmian. Olej w normie. Może być zabrudzona sonda?
_________________

Tuning Club Siemianowice
www.tcs.siemce.pl
 
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2009-04-03, 09:24   

Maly OT. Jaka dales cene minimalna na aukcji ??
_________________


Status: ...
 
 
 
Praethorians 
Wymiatacz forum
prezes TCS




Wiek: 48
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 339
Skąd: OBERSCHLESIEN
Wysłany: 2009-04-03, 09:47   

nieważne :) na smak ile ludzie są skłonni dać... za dwa tygodnie idzie pod nowy lakierek, kolorek tez juz wybrany ale to niebawem w innym temacie :)
_________________

Tuning Club Siemianowice
www.tcs.siemce.pl
 
 
 
Semena 
Wymiatacz forum





Pomogła: 1 raz
Wiek: 43
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 3794
Skąd: smoczygród
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-04-03, 11:42   

Praethorians napisał/a:

Świece po wykręceniu były czarne, po wymianie świec i kabli wn nadal bez zmian. Olej w normie.

mówiłam Ci że świece i kable zmieniałam w listopadzie,więc niepotrzebny wydatek sobie zrobiłeś,olej też był wymieniany,ale nie pamietam dokładnie kiedy,musiałabym sprawdzić w książce serwisowej

takie objawy miałam jakieś 2-3 latat temu i wystarczyła regulacja gazu,ale na benzynie zawsze śmigała bezproblemowo

zaprawde powiadam Ci buntuje sie za swój wygląd :język:
_________________
Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . .
 
 
 
Praethorians 
Wymiatacz forum
prezes TCS




Wiek: 48
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 339
Skąd: OBERSCHLESIEN
Wysłany: 2009-04-03, 12:58   

nie kupowałem kabli, jarek miał nowe w swojej i tylko sprawdziłem, świece też miałem. reset kompka nic nie dał niestety :/

p.s.

dla poprawienia nastroju Semeny zainstalowałem dużą płetwe na tylnej klapie :)
_________________

Tuning Club Siemianowice
www.tcs.siemce.pl
 
 
 
Tiger 
Forumowicz
Ziółko




Silnik: 2,5 V6
Wiek: 37
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 76
Skąd: Kamesznica
Wysłany: 2009-04-03, 20:56   

Przy takich objawach kolego to masz kopułkę do wymiany reset nic nie da
_________________

 
 
 
Semena 
Wymiatacz forum





Pomogła: 1 raz
Wiek: 43
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 3794
Skąd: smoczygród
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-04-03, 23:25   

Praethorians napisał/a:


p.s.

dla poprawienia nastroju Semeny zainstalowałem dużą płetwe na tylnej klapie :)


orzesz Ty orzeszku :evil:
_________________
Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . .
 
 
 
Praethorians 
Wymiatacz forum
prezes TCS




Wiek: 48
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 339
Skąd: OBERSCHLESIEN
Wysłany: 2009-04-04, 17:27   

rozkręciłem kopułke, nie wygladała tragicznie, przeczyściłem styki...nadal to samo. czy ja wymienić na nową?
_________________

Tuning Club Siemianowice
www.tcs.siemce.pl
 
 
 
Semena 
Wymiatacz forum





Pomogła: 1 raz
Wiek: 43
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 3794
Skąd: smoczygród
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2009-04-05, 09:09   

ale jesteś uparty,ile razy mam Ci mówić ,że tam nie ma problemu,szukaj gdzie indziej
_________________
Ktoś pogniótł mi skrzydła,Zabrał aureole,Pobrudził ręce...Byłam kiedyś aniołem,Pamiętasz?Dziś nie potrafie nawet,Powiedzieć gdzie leży niebo . . .
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group