Strona Główna Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji

Strona glowna  Szukaj  Uzytkownicy  Zarejestruj sie  Zaloguj sie 
 Ogłoszenie 

Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.

Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kiler 2014-07-10, 17:38
Autor Wiadomość
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-07-03, 12:49   CHIP TUNING CALIBRY +20 KM

Witam!
Muszę polecić sąsiada, który pomógł mi podkręcić moją Caliberke o 20KM i 36Nm...Wystarczyło zamontować chip 32 pin i efekt był zdumiewający. Efekt jest od razu wyczuwalny, jeśliby ktoś chciał kupić takiego chipa (koszt 50zł)

dla silnika 2.5 V6 - 125KW - 170 KM - benzyna/LPG

Kod silnika: C25XE i X25XE

Nadaje się do:

Omega - Calibra - Vectra

dla
Bosch:

Sterownik PN 90357990 0261203080-81

Sterownik HE 90506364 0261203586

dla silnika 2.0 - 150KM - benzyna/LPG


Kod silnika: C2.0XE

Sterownik PT 90358384 0261203019-020

Telefon do gościa (Krzysztof) 728-497-135, nie pożałuje nikt, w małych pieniążkach można sobie podkręcić autko,pozdro

hamownia getcar.jpg
Przeszukałem i znalazłem pomiar z hamowni... <hura> :)
Plik ściągnięto 120 raz(y) 166,52 KB

Ostatnio zmieniony przez Lukas2611 2014-07-25, 14:32, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2014-07-03, 18:17   

Rozumiem ze masz pomiar z hamowni przed i po montazu "chipu" ?
Jesli nie, temat leci do kosza.
_________________


Status: ...
 
 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-07-08, 09:31   

Pewnie ze mam,zreszta zaraz po montazu chipa,wyczuwalna jest zmiana.Autko szybciej sie zbiera i czuć dodatkowe "rumaki" pod maska ;-)
 
 
krychu 
Forumowicz





Silnik: c20ne
Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 85
Skąd: radomsko
Wysłany: 2014-07-09, 06:51   

czekamy na pomiar z hamowni bo tak to raczej nikt nie uwierzy na slowo.
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2014-07-09, 13:45   

a twoj sasiad ma calibre i tez podkrecil o 20 KM ?
_________________


Status: ...
 
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2014-07-10, 17:40   

troche drogo, na elektrodzie wystawiales tego "chipa" za 50 zł.
_________________


Status: ...
 
 
 
milimetr 
Moderator





Silnik: 2.0i 8v[hybryda]
Wiek: 40
Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 985
Skąd: Grojec
Wysłany: 2014-07-11, 21:44   

To ja chce za 50 2 razy :-D
czy 2 chipy dadzą radę??? ;-)
_________________
,,,
 
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2014-07-12, 10:14   

to bedziesz mial +40 KM :D
_________________


Status: ...
 
 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-07-25, 14:33   

 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-07-25, 14:37   

Jednak z hamowni wynika że moment obrotowy wzrósł o 36Nm a nie jak pisałem wcześniej 27 :P Po przeszukaniu stosu papierów znalazłem pomiar... :D Jeżeli ktoś zainteresowany takim chip-em to pisać. Pozdro
 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-07-25, 14:41   

Kiler napisał/a:
a twoj sasiad ma calibre i tez podkrecil o 20 KM ?


Tez ja podkrecil...Ma caliberke 2.5 V6 170KM...pozdro
 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-07-25, 15:00   

Kiler napisał/a:
troche drogo, na elektrodzie wystawiales tego "chipa" za 50 zł.


Już zmieniłem na 50zł ...
 
 
Lukas2611 
Świerzop




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-08-07, 14:58   

Dobra za 35zl plus koszt przesylki jestem w stanie sprzedac chip - nizej juz nie zejde
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2074
Skąd: M-ce
Wysłany: 2014-08-07, 20:43   

Ja mam 2.5 V6, z walkami z 3.0 mam juz 190 KM, jesli bym mial ladowac kase to wolalbym to na DET3 wystroic niz ladowac chip niewiadomego pochodzenia.
_________________


Status: ...
 
 
 
krychu 
Forumowicz





Silnik: c20ne
Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 85
Skąd: radomsko
Wysłany: 2014-08-08, 07:06   

kiler dobrze gado trza mu polac :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group