Strona Główna Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji

Strona glowna  Szukaj  Uzytkownicy  Zarejestruj sie  Zaloguj sie 
 Ogłoszenie 

Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.

Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl



Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
wozik 
Forumowicz




Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 74
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 2010-12-26, 13:36   Gwint:D

Panowie i Panie:) Juz od dawna sie zastanawiam czy ma ktos w swojej cali gwint??Bo niestety na allegro itp takich stronach nie ma..Moze da sie zaadoptowac z jakiegos innego samochodu?Astra?Vectra?Nie raz zdarzaja sie na allegro za marne pieniadze,moze probowal juz ktos cos rzezbic?Pozdro!
_________________

 
 
szafa 
Forumowicz
Rudziol





Silnik: 2.0
Wiek: 28
Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 63
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-12-26, 14:06   

da sie ale to troche rzezby z tego co czytalem:D
_________________
I'm not racist, i hate everyone.
 
 
 
wozik 
Forumowicz




Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 74
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 2010-12-27, 11:01   

Gdyby ktos mial jakies artykuly na ten temat,niech wrzuci.Badz jakies inne informacje.Choc jak widac gwint tutaj nikogo nie interesuje:)
_________________

 
 
Bartek 
Klubowicz




Silnik: 20SEH
Wiek: 40
Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 929
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2010-12-27, 12:47   

Mnie kiedyś interesował jednak ostatecznie doszedłem do wniosku, że lepszym rozwiążaniem jest założyć regulowane amortyzatory koni + jakieś krótkie sprężyny eibach na przykład.
Z gwintem do cali jest ponoć problem bo nie ma jako takiego dedykowanego (chyba jedynie u producenta koni może...).
_________________
Moje cacuszko.
 
 
wozik 
Forumowicz




Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 74
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 2010-12-27, 13:16   

Masz moze gdzies strone z tymi regulowanymi amorkami od koni?Jak duza jest regulacja?Ja mam teraz zalozone springi irmshera daje rade ale przod mam tak nisko ze magia,dodac do tego 17 i troche obciera na dziurach:P
_________________

 
 
Bartek 
Klubowicz




Silnik: 20SEH
Wiek: 40
Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 929
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2010-12-27, 17:01   

Mam to samo, dla tego założyłem 15" koła. Ale na 17" też by nie ocierało gdyby założyć odpowiednie ET felgi, przy 6,5J ET 35 to maks.
Nie mam nigdzie strony, generalnie regulowana jest tylko twardość, od bardzo twardego do betonu :)
_________________
Moje cacuszko.
 
 
RaV 
Świerzop




Dołączył: 05 Kwi 2013
Posty: 9
Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2013-04-10, 20:06   

Mam u siebie koni regulowane sprawują się przyzwoicie na 17", a gwint dedykowany do calibry to wydatek coś około 2500-3000 ;-) Jak byś miał pytania to pw.
 
 
Dembon 
Przyjaciel





Silnik: X20XEV
Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 55
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-11, 10:47   

Chyba mówisz o nowym gwincie...Bo używkę to taniej można wyrwać prawdopodobnie za tydzień-dwa będę miał na handel :)
_________________
Było c20ne--był c20seh--był c20xe--jest Last 0313 x20xev--będzie ???
 
 
 
RaV 
Świerzop




Dołączył: 05 Kwi 2013
Posty: 9
Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2013-04-11, 12:50   

Z chęcią obejrzę zdjęcia :D może bd zainteresowany, a jakiej firmy?
 
 
Dembon 
Przyjaciel





Silnik: X20XEV
Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 55
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-11, 14:42   

Na chwilę obecną nie wiem ale wiem że jest może przekonamy sie tak jak pisałem wyżej tydzień dwa :)
_________________
Było c20ne--był c20seh--był c20xe--jest Last 0313 x20xev--będzie ???
 
 
 
Gutek 
Przyjaciel





Silnik: X25XE,Z32SE
Wiek: 33
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 52
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-12, 20:44   

auto będzie w poniedziałek rano...

od siebie mogę powiedzieć że na seryjnych 15 siedział nisko... a patrzyłem na regulację i jeszcze dało się zjechać w dół...

sam bym z chęcią przeszczepił do siebie...

ale mam przód -70 tył -60
amory koni z regulacja- do tego 18" z oponą 215/35/18

jest i tak meeega twardo :P
_________________
Było C20NE ---> Było 20SEH --> Było X20XEV ---> Było C20XE ---> Było X25XE --->Jest X25XE 218 Koni , 265Nm ---> Jest Z32SE
 
 
 
onev2 
Świerzop





Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 4
Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2013-06-09, 00:42   

A macie może jakieś foto tego gwintu :) ??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group