Strona Główna Calibra Klub
Klub miłośników motoryzacji

Strona glowna  Szukaj  Uzytkownicy  Zarejestruj sie  Zaloguj sie 
 Ogłoszenie 

Logowanie do forum odbywa sie za pomoca adresu e-mail.

Problemy z dostepem do forum prosze zglaszac na maila administracja [ malpka ] calibraklub [ kropka ] pl



Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Cypek 
Świerzop





Silnik: 1998cm³ 115
Wiek: 27
Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 41
Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-08-12, 14:34   moje audio :)

jednostka sterująca: Sony X-Plod CDX-GT220 4x50W


głośniki: Sony X-Plod XS-F1726SE 190W max. 4 sztuki w standardowych miejscach


bagażnik: subwoofer Magnat edition B30 800W max. + dwukanałowy wzmacniacz Magnat edition 220 HQ 550W max.


w najbliższym czasie planuje dołożyć kondensator i zwrotnice :)
 
 
 
milimetr 
Moderator





Silnik: 2.0i 8v[hybryda]
Wiek: 37
Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 978
Skąd: Grojec
Wysłany: 2011-08-12, 15:10   

Trzeba będzie zmierzyć tak jak na zlocie robiliśmy :P :P :hihi: :hihi:
_________________
,,,
 
 
 
Grabarz 
Klubowicz




Silnik: X20XEV '98
Wiek: 31
Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 480
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-12, 16:06   

Miałem kiedyś Xplod'y. Na szczęście spaliły mi się tydzień przed końcem gwarancji i zdążyłem wymienić je na Hertz'e. Nie żałuję - brzmienie o niebo lepsze :)
 
 
Natalqa 
Przyjaciel





Silnik: 2.0i
Wiek: 28
Dołączyła: 15 Lut 2011
Posty: 198
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2011-08-12, 18:32   

Mam takie same xplod'y i świetnie graja :)
_________________
"Ja wciąz to robię, nie mogąc zwolnić tępa. Nie chcę zostać w tyle, mój los jest w moich rękach. Lecz czasem słabnę, ciężka robi się powieka (...) policzek w takiej chwili otwiera oczy."
 
 
 
yano 
Klubowicz





Silnik: C20XE emerytstajl
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 642
Skąd: żywiec
Wysłany: 2011-08-12, 21:05   

szczeże x-plołdy to nie najwyższa półka, są okej jak nie ma się ucha audiofila.
Ale lepiej mieć takie niż radio z biedronki nie Kora? :P
_________________
nowy projekt :)
http://forum.muratordom.p...C3%B3b-to-sam-)
 
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2043
Skąd: M-ce
Wysłany: 2011-08-12, 21:15   

z biedronki to ja mialem dywaniki, radio mam z clatronica, takie ladne co wszystkich na zlocie zmiazdzylo :P
_________________


Status: ...
 
 
 
milimetr 
Moderator





Silnik: 2.0i 8v[hybryda]
Wiek: 37
Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 978
Skąd: Grojec
Wysłany: 2011-08-12, 22:55   

No właśnie takie niepozorne i nietypowe a dało w d... innym
_________________
,,,
 
 
 
Kora 
Moderator





Silnik: fał sześć powróciło
Wiek: 30
Dołączyła: 30 Mar 2009
Posty: 1423
Skąd: Mysłowice
Wysłany: 2011-08-15, 10:36   

No właśnie radio radiem, ino gdzie ja se je teraz wsadze :( tylko mi nie pisać do d**y bo tam to ja mogę nakopać :D
_________________
" Niektórzy są wiecznie niezadowoleni. Kiedy mają niewiele, chcą więcej. Jeśli mają dużo, chcą jeszcze więcej. A kiedy już to osiągną, tęsknią za prostym, skromnym życiem".
 
 
 
Cypek 
Świerzop





Silnik: 1998cm³ 115
Wiek: 27
Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 41
Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-08-16, 17:55   

dzisiaj dołożyłem do swoich głośników zwrotnice


z głośników wydobywają się tylko średnie i wysokie tony a bas pompuje woofer.
Gra nie najgorzej ale ciągle brakuje mi basu :-/ delikatnie podkręcę bas i już dusi głośnik.
Doradźcie co zrobić żeby było dobrze :-D
 
 
 
Grabarz 
Klubowicz




Silnik: X20XEV '98
Wiek: 31
Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 480
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-16, 18:59   

Xplody ogólnie nastawione są na sopran, więc nie wiem, czy coś więcej z tego wyciągniesz. Pomijając fakt, że są to malutkie głośniki i nie ma się co po nich cudów spodziewać.
 
 
Cypek 
Świerzop





Silnik: 1998cm³ 115
Wiek: 27
Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 41
Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-08-16, 21:51   

ja właśnie założyłem zwrotnice na x-plody żeby się pozbyć basu ale sub mi słabo pompuje :-(
założenie kondensatora pomoże?
 
 
 
Abdul22 
Klubowicz





Silnik: X20XEV (2.0 16v Eco)
Wiek: 34
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 87
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-17, 12:06   

troche on wyrównuje prąd brakujący
 
 
 
Bartek 
Klubowicz




Silnik: 20SEH
Wiek: 40
Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 929
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2011-08-17, 23:32   

Ale tylko prąd brakujący dla wzmacniacza nie głośnika więc mocy wzmaka nie podniesie :) Jak nie masz tam 300W RMS na wyjściu wzmaka to sobie daruj. Oczywiście zasilanie wzmacniacza musi być porządne.
_________________
Moje cacuszko.
 
 
Kiler 
Admin CK





Silnik: X25XE
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 2043
Skąd: M-ce
Wysłany: 2011-08-27, 01:58   

Cytat:
Dane techniczne:
Tryby pracy 2 kanały
Moc RMS: 2 x 55 W / 1 x 150 W 4 Ohm / 2 x 75 W 2 Ohm
Moc MAX: 2 x 160 W / 1 x 550 W 4 Ohm / 2 x 275 W 2 Ohm
Stabilny przy 2 Ohm
Pasmo przenoszenia: 5 Hz - 50 kHz
THD < 0,08 % (1 kHz)
Stosunek szum/sygnał >100 dB
Czułość wejściowa(RCA): 0,4V - 4V
Rezystancja wejść: 20k Ohm
Low pass 40-300Hz (12 dB per octave)
High pass 40-300Hz (12 dB per octave)
Bass Boost 0...12dB at 45Hz
Wymiary: 221 x 57 x 236 mm


Jak ci sub slabo pompuje ?? On bedzie tylko pierdzial, myslisz ze on ma 800 W i bedziesz mial masaz ?? :D przy cewce 2 calowej masz ok. 80-175 W RMSu.
_________________


Status: ...
 
 
 
Cypek 
Świerzop





Silnik: 1998cm&#179; 115
Wiek: 27
Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 41
Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-08-27, 14:43   

wiem że on tyle niema ale kumpel ma ten sam zestaw w megance i mu to dużo lepiej gra jak u mnie i zastanawiam sie dlaczego :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group